Tuesday, January 17, 2006

Favorit Stockholm ställe

Har ni några favorit Stockholmställe som man kanske inte vet om? Typ hemliga cafer, barer? I så fall, berätta för mig! Jag kommer att samla en lista på bloggen.

EDITED TO ADD: Och jätte gärna restauranger! Och saker som man kan göra grattis, kanske.

12 Comments:

Blogger SilverLakeSwede said...

Inte så hemligt, men ett av mina favoritställen har alltid varit Fåfängan. Inte cafeet, utan på sluttningen nedanför, mot vattnet, särskilt när det inte står en Finlandsfärja parkerad.

Ligga där med en god bok, kanon.

PS. Gäller endast under årets varmare minuter... DS.

12:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Levelius på Skånegatan 71

Det är stället dit du kan gå med några kompisar, en dejt eller varför inte dina föräldrar! Alltid bra stämning, trevlig personal, inte alltför högljutt men ändå en atmosfär som gör det helt naturligt att starta en konversation med bordsgrannarna. Rekommenderas.

Jag tror stället bytte ägare nyligen, men förhoppningsvis stannar den goda stämningen kvar då det är kocken som tagit över driften.

12:32 AM  
Blogger Coin-operated boy said...

Men om man har hemliga favoritställen så kan man ju inte berätta om dem? Då blir de ju inte hemliga längre. Och alltid fullsatta.

12:38 AM  
Blogger Johan Sundström said...

Kanske inte direkt hemligt, men jag gillar crêperie fyra knop på Svartensgatan (en bit upp på en tvärgata till Götgatan).

4:03 AM  
Blogger Chris said...

För dans, om man gillar soul och funk, Fasching (Kungsgatan) alla gånger. Södra Bar (Södra teatern) är grymt och har kanske stans bästa utsikt. Sibiriens soppkök på Roslagsgatan är pyttelitet, knäpptrevligt och relativt billigt. För fika, speciellt när det är varmt, kan jag rekommendera Café Strömparterren. Enjoy!

10:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

När jag var i stockholm för drygt ett år sedan så var jag på ett litet café i gamla stan vid ett litet torg (stortorget?) som hette "Chokladkoppen" där jag drack tidernas godaste kopp varm choklad.
Nu var jag i stockholm för några månader sedan igen och jag tror att jag gick förbi samma torg så jag spanade efter stället men hittade det inte!
Finns det någon stockholmare som vet om Chokladkoppen finns kvar?

12:20 PM  
Blogger Caravaggio said...

Det är visserligen varken ett cafe eller en bar men jag måste lägga in en brasklapp för Angelos Pizzeria på Söder. Mumsfillibabba!

1:42 PM  
Blogger Annapelu said...

pizza hut....?!

4:09 PM  
Blogger lülü said...

Jag måste tänker på muffinfabriken, jätte jätte stora muffins, ett bra pris och såååå många sorter, otroligt gott ^^

Jag vet hur man kom hit men inte vad precis det ligger, så om ni inte visste att det finns, så vet ni i alla fall nu, även om ni inte vet var det ligger ^^

4:59 PM  
Blogger Joshua_Tree said...

Grå Gåsen/Gåsgränd 4 i Gamla Stan. Krog i medeltida stuk, fantastiskt gott färsköl och galen personal. Åtminstone var det det förr, innan jag flyttade från Stockholm.

6:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är fortfarande helt ok på Grå Gåsen. Och kommer du i 'medeltidskläder' så får du rabatt på ölen! ;)

11:26 PM  
Blogger Francis S. said...

Populära Sibirien på Roslagsgatan... kanske inte så hemligt, men mysigt.

1:09 PM  

Post a Comment

<< Home